Mitokondrio, mitochondrion, min. -ria, eukaryoottisolujen energiaa tuottava organelli, erään teorian mukaan prekambrikauden bakteerien jälkeläisiä, nykyisiä eukaryoottisolujen "loisia", jotka sopeutuvat hapen hyväksikäyttöön.

Ööh... Hämmentävää lievällä ilmaisulla. Ainakin yhdentoista jälkeen illalla.
Biologia 4:sen kirjassa käsitteet selitetään käsitteillä ja niin että ainakaan minä en ymmärrä yhtään mitään.

Top 3 kuinka et varmasti anna lukijan ymmärtää tekstiä.

1. Selitä käsitteet käsitteillä ja mahdollisimman vaikeilla semmoisilla. Etsi juuri ne käsitteet mitkä pitää etsiä muualta ja jotka ovat varmasti selitettynä käsitteillä.
2. Käytä hienoja sivistyssanoja jotka laittavat pään varmasti niin pyörälle että paluuta ei ole. Tai ainakaan ei ole paluuta normaaliin vaan on paluu valkotakkisten miesten huomaan psykiatriselle osastolle.
3. Tee tekstistä sellaista että sitä ei voi ymmärtää kuin korkeamman tutkinnon opiskelija (lukio ei tietenkään ole vielä se korkea tutkinto). Juuri sellaista että sen joutuu lukea monta kertaa.

No, ehkä tämä on hieman kärvistettyä mutta välillä tosiaan pännii. Mut joskus aamulla on kivaa kun on lukenu n. tunnin illalla ja aamulla muistaakin mitä maksa tekee tai mistä luusto koostuu. :)
Nojoo, ex-nörtin onnistumisen elämykset ovat koulumaailmassa hyvin merkittäviä. :D

Oon tässä viime päivinä vääntäny aika paljon koruja, muutaman riipuksen ja sormuksen ja parit korvikset. :)
Niistä herkuista meren värisistä helmistä saa vaikka mitä. :D
Niin ja teinpä pikkusiskon kaverille rippilahjakorutkin.

No, ehkä vähitellen pitäisi valua aamupalalle. :P

Vielä kiva sana tälle päivälle. Näköpurppura. Hienon kuuloista mutta käsitteenä se vastaa tai liittyy jotenkin rodopsiiniin eli pyydetään vain katsomaan rodopsiini. Voiei..

Muoks. Vielä ettei tuu mitään tekijänoikeuskiistoja missään vaiheessa niin laitan tähän mistä kirjasta ote on: Biologia Ihminen. Seppo Turunen kirjoittajana. Kustantaja WSOY.