6.7
Heräiltiin 8 aikoihin ja käytiin aamupalalla. Mulle oli hämmästys et kahvi tarjoiltiin pöytiin omassa pikku kannussa ja mukana tuli pikkunen maitokannukin.. On sille joku hienompikin nimi mut en vaan nyt saa päähän mikä. Sitten lähdettiin metrolla sellaiseen paikkaan josta sanottiin löytyvän pyörävuokraamoja. No, kyllähän me semmonen löydettiin joskin etsinnät kestivät KAUAN ja aika monta mutkaa tehtiin. :D
Mutta vaikeuksien kautta voittoon. Pyöräiltiin varmaan nelisenkymmentä kilometriä ja matkalla käväistiin jaliksen em2008-kisojen finaalipelistadionilla, oli tuuria ku päästiin sinne sisään, ja kattomassa Bond-leffassakin nähtyä valtavaa maailmanpyörää. Ennen kuutta oltiin hotellilla, levähdettiin vähäsen ja sitten käytiin syömässä, illan kahvit juotiin Café Mozartissa. Nukkumaan alettiin nukkumaan ennen puolta yötä ja minä nukahdin varmasti sekunnin sadasosassa.

7.7
Aamulla Roosan kännykän herätyskello alkoi piipittää seittemältä. Aamupala syötiin taas ja sitten lähdettiin päiväretkelle Bratislavaan eli Slovakian pääkaupunkiin. Wienistä sinne oli matkaa vain n. 60-70 km joten matka ei ainakaan ollu pitkä. Siellä sitten oli pientä kaupunkikierrosta ja sitten oma-alotteista kiertelyä. Bratislavan tavaratalo oli kokemus sinänsä. :D No, jotain pientä löytyi torikojuista ja sitten vielä retken lopuksi käytiin leivoskahveilla ihan kivassa kahvilassa. Linkalla takas Wieniin ja sielä sitten oltiin vähäsen aikaa taas hotellilla lepäämässä. Bratislavassa alkoi sataa ja illaks samat sateet ennätti Wieniinkin. Illalla ennen niitä sateita käytiin ostamassa kortit kotisuomeen. :)
Sitten käytiin vielä syömässä ja sen jälkeen kirjoitettiin kortit. Unille päästiin vähän puolen yön jälkeen.

8.7
Herättiin 8 aikaan ja mentiin aamiaiselle. Sitten käveltiin Belvederen linnaan ja siellä käytiin isossa taidenäyttelyssä, maalauksia esim. Gustav Klimtiltä ja Egon Schlieleltä. :)
Sitten käytiin pikavisiitillä Schönbrunnin linnassa, se oli niin iso ettei alettu edes kiertämään. Seuraavana oli vuorossa käynti Stephansdom-kirkossa. Kirkko oli aivan valtavan iso, ihan huimas ku katto tornien huipulle. Käytiin vielä Mozartin talon pihassakin, ei viitsitty käydä sisällä. Helmiostoksia tehtiin vähäsen ja sitten käytiin syömässä. Käveltiin vähäsen ympäri vanhaa kaupunkia ja sitten hypättiin ratikkaan. Tottakai se tuli aika lähelle meidän hotellia mut hups vaan, ajettiin ohi ja päätepysäkillä kuski käski meidät ulos. :D
Meinattiin kuolla nauruun ja lähettiin seuraavalla takas, tällä kertaa jäätiin jopa oikealla pysäkillä. No sit tehtiin jo seuraava kämmi, oltiinkin eksyksissä kaduilla. Onneks löydettiin oikeelle kadulle ja siitä hotellille. Nukkumaan päästiin taas puolen yön aikoihin.

9.7
8 aikaan oli taas herätys ja aamupala normaalilla rutiinilla.  Heti aluks ajettiin Ringin ympäri ratikalla ja jäätiin pois taidehistoriallisen museon kohdalla. Wienin taidehistoriallinen oli kyllä kertakaikkisen hieno paikka, tunnettujen ja vähemmän tunnettujen maalareitten tauluja. Sen jälkeen mentiin Maria Hilferstrasselle, Wienin ostoskadulle. Ei jaksettu Roosan kaa kävellä tarpeeks pitkälle eli kivojen liikkeitten luo (mikä tuli ilmi vasta myöhemmin) joten lähdettiin vanhaan kaupunkiin. Siellä sitten shoppailtiin ja kierreltiin. Illalla lähdettiin kauhealla kiireellä suoraan kaupungilta katsomaan We Will Rock You-musikaalia Raimund Theaterille. Musikaalissa soi Queenin musiikki, Radio GaGa oli kyllä mielenkiintoinen saksaks laulettuna. :D
Lähes kaikki muut biisit oli enkuks. Näytelmä itsessään meni aikalailla ohi kun ei saksaa niin hyvin osannu mut kyl siitä jotain pikkupätkiä tajus jotenkin. Mutta mahtavamahtava, ei siitä muuta voi sanoa. :)
Metrolla ja ratikalla ajeltiin taas ja hotellille päästiin kommelluksitta. Unten maille puoli yhdeltä kun oltiin niin täynnä energiaa musikaalista.

10.7
Herättiin vähän ennen 8 ja aamupala. Koitettiin päästä junalla Salzburgiin mut mulla tuli budjetti vastaan. Eli koko päivä shoppailtiin ja päivän ehdoton helmi oli Roosan vanhojentanssipuku. :)
Käytiin syömässä ja mentiin hotellille, nukkumaan päästiin muistaakseni puolen yön jälkeen.

11.7
Muut lähti Salzburgiin aikaisin aamulla ja minä nousin vähän ennen kahdeksaa. Rauhassa kävin aamupalalla ja kävin vähän shoppailemassa ja muitten asioilla vanhassa kaupungissa. Sitten matkasin ratikalla luonnonhistorialliseen museoon. Museo oli tosi hieno, varsinkin dinosaurusten luurangot saivat arkeologin ja pikkutytön sisälläni heräämään. :D
Hotellilla järjestelin tavaroita ja otin pikkuiset torkut. Kävin vielä kiertelemässä kaupungilla ja sit menin odottelemaan muita hotellille. Käytiin syömässä, kahveilla ja ostin vielä ihanan jätskinkin. :)
Hotellilla vielä pakattiin ja nukkumaan mentiin aikaan jota en millään muista.

12.7
Aamulla herättiin seittemän aikoihin, käytiin aamupalalla ja tehtiin viime hetken tarkistukset pakkausten suhteen. Lentokentälle ja siellä taas kaikenmaailman jutut läpi. Lento meni mun osalta paremmin ja ei ees pelottanu. Helsingistä lähdettiin pian ajelemaan kohti Kyyjärveä ja Lautasilta äiti tuli hakee mua joskus kahdeksan aikoihin. :)

Siinä oli siis Wienin reissu, oli tositosi kivaa!^^